Tässä epämääräisessä järjestyksessä niin ruokia kuin aamupaloja ja jälkiruokia jotka ovat vähähiilarisia. Linkitän myös seuraavan sivun, josta voi olla apua laihduttaessa/liikuntaa lisättäessä, auttaa valvomaan syömisiään paremmin:

http://kalorilaskuri.fi/ruokapaivakirja

Vähähiilihydraattisia ruokia:

jauhelihamureke,kaalilaatikko,lihapullat ja salaattia, kala- tai pihvifile ja salaattia, wokkiruuat, täytetyt paprikat, herkkusienet tai kesäkurpitsat, tomaattikastike ja kuskus, kaikenlaiset muhennokset joihin vaihtelevasti eri vihanneksia ja kanaa tai lihaa, burgundin pata, chili con carne ja kuskus, ratatouille, hummus, ihana arkiruokani eli vihreitä papuja, päälle raejuusto ja pekonia tai tonnikalaa ja tietysti mustapippuria.

Sitten on tietysti kaikki ruokaisat salaatit, niitä voi tehdä niin monia erilaisia, että uutta riittää moniksi viikoiksi!

Lempisalaattejani:

Nizzan salaatti: salaattia, kurkkua, kananmunaa, tonnikalaa, vihreitä papuja, vähän öljyä ja pippuria päälle

Kanasalaatti: kanafileitä, luumutomaatteja, kurkkua, rucolaa, salaattia, suolaheinää, (fetaa tai mozzarellaa), cashewpähkinöitä

Avokadosalaatti: salaattia, rucolaa,paljon avokadoa, tomaattia, pinjan siemeniä, kurkkua, päälle parmesanlastuja

 

Aamupalaksi syön esim. smoothien, johon laitan usein mansikkaa+banaania+ vähän appelsiinimehua. Sen voi tehdä myös mistä vaan muista marjoista tai hedelmistä (mustikka,vadelma,päärynä,meloni,kiivi,mustaherukka) ja halutessaan käyttää mehun sijasta yougurttia. Aamulla syön myös välillä täysjyväpuuroa, koska olen periaatteeksi ottanut sen, että ne hiilarit jotka kuitenkin syön, syön edes "hyvinä hiilareina". Kaikki yougurtit on myös hyviä ja tietysti muut maitotuotteet (rahkat ja raejuusto)

Välipalaksi smoothie, hedelmiä, pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä/marjoja tmstms.

Tässä näitä nyt alkuun, lisäilen kun keksin =)